ESD / Ontlading

Het wegnemen van statische lading en ESD problemen oplossen. Jinnovation heeft een breed produktenpallet van ionisatoren en persoonlijke ESD beschermmaatregelen beschikbaar.

De ionisatiestaven uit de Hyperionlijn kenmerken zich door de compacte en robuuste uitvoering. Met emitterpunten uit titanium onderscheiden de Hyperion ionisatiestaven zich van de concurrentie. De 24Vdc M8 connector is DE standaard in de industrie, aansluiting op bestaande systemen zal geen problemen opleveren. Aan de achterzijde van de ionisatiestaven bevindt zich een T-slot, met de meegeleverde montageprofielen is bevestiging hierdoor eenvoudig te realiseren.

Naast de staven zijn er blowers, nozzles en luchtmessen verkrijgbaar. In deze overzichtsbochures (HyperionStatic Control ) is het gehele produktenpallet opgenomen.

Om een EPA, ESD Protected Area, te creeren dienen volgende aspecten onder de aandacht te komen.  Kleding/schoeisel/aardingsarmbandjes/tafels/stoelen/vloeren etc. Toegang tot ruimtes wordt via een toegangssysteem verkregen door het testen van  kleding/schoeisel/aardingsbandjes.

Onderstaand een overzicht van de 3 belangrijkste ionisatiestaven.

924IPS

De 924IPS is de kleinste 24Vdc ionisatiestaaf op de markt. De optimale werkingsafstand bevindt zich tussen de 20 – 200mm, waardoor deze ionisatiestaaf zich in compacte machines en op moeilijk bereikbare posities laat integreren.

960IPS
De midrange ionisator van Meech is de 960IPS, met een werkafstand van 100 tot 600mm. Ondanks de grote werkafstand is de ionisator nog erg compact waardoor inbouw eenvoudig blijft.

971IPS
De krachtigste ionisator met een grote werkingsafstand tot 1,5 mtr. De persluchtaansluiting kan ook gebruikt worden om de emitters pulserend schoon te maken.

 

 

Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?